ENSEMBLER

Nyskriven folkmusik i tätt samspel.
Medeltidsensemble med musikteater för barn.

Anna och Hanna

Anna och Hanna spelar tätt, glatt och samspelt tillsammans på sina fioler. En nyckelharpa får bidra till klangbilden när den svenska folkmusiken är i fokus.

Vi spelar gärna såväl kyrkokonserter med programmet Den klara sol som till bröllop, dop, fest eller andra sammanhang.

Anna Rynefors: fiol, nyckelharpa, sång

tel. 070-4051395 anna@nordictradition.com

Hanna M Westesson: fiol, sång

tel. 070-5898335 hmw@hannamade.com

Den klara sol

- ny musik för nya dagar

Den klara sol fick sin start i projektet ”En låt om dagen” där Hanna M Westesson utmanade sig själv att skriva en låt om dagen varje dag under en hel sommar. I mötet med Anna Rynefors och hennes egenskrivna folklåtar skapades ett program för kyrkorummet. Resultatet blev en kontrastrik blandning där man finner såväl nya tonsättningar av koraler och psaltarpsalmer som nyskrivna folkmelodier. Sångtexterna förmedlar starka budskap där Herren är nära. Varmt välkomna att njuta av ny musik för nya dagar!

Fabella

Medeltidsensemblen Fabella består av Anders Renberg på blockflöjter, pipa och trumma, sång m.m. och Hanna M Westesson på fiddla.

Vi har båda ett stort intresse för tidig musik och har spelat medeltidsmusik i flera andra konstellationer och i många olika sammanhang.
Fabella har under 2017 jobbat med en musikteater för förskolebarn Mikaela räv och flöjternas Konung som nu är färdig och går att boka till förskolor, kyrkors barnverksamhet, medeltidsdagar - varhelst det kan passa!
Vi medverkar också gärna med instrumentalmusik vid medeltidsdagar, fester etc.
Kontakta gärna Hanna om du är intresserad!
hmw@hannamade.com
Eller ring på nr.070-5898335

Mikaela räv och flöjternas konung

En musikteater för barn upp till 6 år byggd på antika fabler om en räv. Det bjuds på medeltidsmusik och sång, en kung och en prinsessa (eller är det en räv), en kråka och en stork, till och med en kunglig bankett i denna roliga och medryckande saga för förskolebarn.